Opazovalec
Cesare
VHS
FpoF
Rezak

5. marec 2021 | #KNJIGE

Za desetimi vrati pekla umre še zadnja trohica upanja

V avtobiografskem romanu, ki je prvič izšel davnega leta 1993, avtor v tretji osebi pripoveduje o nepredstavljivem trpljenju, ki so ga preživljali Bošnjaki iz Prijedora in okolice, ko so jih ob razglasitvi srbske republike nasilno odvedli v taborišča smrti. Mnogo se jih od tam ni vrnilo.
Boris
Virus

10. februar 2021 | #KNJIGE

Virus z lahkoto našel pot v slovenske domove

Stara ekipa je nazaj. Od samostojnega projekta, ki se ga je lotil Taras Birsa, je ostal samo fikus, pa še tega je podtaknil novemu šefu, s katerim sta bila v prejšnjem delu bolj ali manj na bojni nogi, zimzeleno drevesce pa je očitno uspešno odigralo vlogo mirovnega pogajalca.
Simoniti

9. februar 2021 | #LITERATURA

Veronika Simoniti: Spomin je zanimiv umetniški laboratorij

Veronika Simoniti je z romanom Ivana pred morjem postala četrta pisateljica v tridesetletni zgodovini Kresnika, ki je prejela nagrado za najboljši roman. Hkrati z okronanim romanom je izšla tudi tretja kratkoprozna zbirka Fugato, ki je bila nominirana za nagrado novo mesto 2020.
Simoniti

9. februar 2021 | #KNJIGE

Koliko uničenih življenj je potrebnih za spremembe v družbi?

Nasilje je kot strupen bršljan s svojimi širokimi in globoko razvejanimi koreninami. Ne morete se ga rešiti tako, da ga potrgate samo na površini. Izvleči ga je treba s koreninami, ki predstavljajo stališča in prepričanja o partnerskih odnosih.
Bronja

8. februar 2021 | #KNJIGE

Od dnevniških zapisov do slovenskega literarnega fenomena

S kresnikom nagrajeni roman Belo se pere na devetdeset je literarna uspešnica, saj je tudi po dveh letih od izida še vedno med najbolj prodajanimi knjigami, prav tako še vedno povzroča čakalne vrste v slovenskih knjižnicah.
Tone

7. februar 2021 | #KNJIGE

Kako je videti življenje, polno skušnjav in sreče

Skušnjave so avtobiografski zapisi novinarja, poročevalca, urednika in televizijskega voditelja Toneta Hočevarja, ki bralca od začetka do konca vodijo skozi labirint neznanih, eksotičnih in nasprotujočih si podob sveta, s katerimi je skušal predstaviti, kako vse ga je življenje skušalo.